Azja od kuchni, życie codzienne od ajurwedy do feng shui - wykład
Każda kultura ma swoje przepisy i teorie na temat zdrowego, harmonijnego życia, dobrostanu, zbawiennej roli ziół, właściwego jedzenia, wznoszenia budynków i komponowania ogrodu. W Chinach nikt nie wybuduje domu, nie założy firmy bez konsultacji z ekspertem feng shui, który doradzi, w którym miejscu dom postawić, gdzie powinna być usytuowana kuchnia (jego serce) i dlaczego złe umieszczenie toalety „spłucze nasze pieniądze”. I wreszcie co zrobić, gdy mieszkamy w budynku znacznie niższym od sąsiedniego.
Elżbieta Lisowska, znana podróżniczka, specjalistka kultury islamskiej i wykładowczyni barwnie opowie o: Czym jest feng shui, czym ajurweda, a czym życie i gotowanie według 5 przemian”. Jaką rolę pełni w Azji astrologia i chiromancja. I czy można przyzwyczaić się do życia z duchami?
Wykład będzie bogato ilustrowany zdjęciami i filmami.Wstęp dla Słuchaczy NAS.