Festiwal Smaku – „Jabłka rządzą” | Wiem, co jem

Opis wydarzenia
24 września obchodzony jest Światowy Dzień Jabłka. Z lekkim poślizgiem dołączamy do świętowania, ale za to z przytupem, bo festiwalowo! Największe złoto polskich sadów zakróluje w kolejnej edycji Festiwalu Smaku.
Jabłka, występujące w ponad 10 tysiącach odmian, kuszą wyglądem, smakiem, zapachem, dostarczają cennych składników i witamin, dają moc, energię. Są zdrowym i smacznym dodatkiem do ciast, deserów, dań głównych i sałatek, ale też doskonała okazja do kulinarnych eksperymentów. Jakich? Odpowiedzi na to pytanie oczekujemy od uczestników kolejnej edycji Festiwalu smaku „O Srebrną patelnię - jabłka rządzą”.
Warto podzielić się doświadczeniem i sprawdzonymi przepisami, zwłaszcza że dla każdego uczestnika przewidziano okolicznościowe upominki. Po degustacji będzie czas na wymianę przepisów i cennych uwag kulinarnych. Każdy kto chce (bez rywalizacji) może pochwalić się swoimi sprawdzonymi przepisami, z których jest dumny i którymi chce zarazić innych.
Jak to zrobić? Przygotuj swoje pyszne danie, przynieś je w dniu imprezy do Klubu i weź udział w Festiwalu! Ale wcześniej (do 18 października) zgłoś w Klubie swój udział poprzez złożenia Karty uczestnictwa.
Wydarzenie realizowane w ramach cyklu „Wiem, co jem”.
Masz pytania? – skontaktuj się z Klubem Mirage!
Jabłka, występujące w ponad 10 tysiącach odmian, kuszą wyglądem, smakiem, zapachem, dostarczają cennych składników i witamin, dają moc, energię. Są zdrowym i smacznym dodatkiem do ciast, deserów, dań głównych i sałatek, ale też doskonała okazja do kulinarnych eksperymentów. Jakich? Odpowiedzi na to pytanie oczekujemy od uczestników kolejnej edycji Festiwalu smaku „O Srebrną patelnię - jabłka rządzą”.
Warto podzielić się doświadczeniem i sprawdzonymi przepisami, zwłaszcza że dla każdego uczestnika przewidziano okolicznościowe upominki. Po degustacji będzie czas na wymianę przepisów i cennych uwag kulinarnych. Każdy kto chce (bez rywalizacji) może pochwalić się swoimi sprawdzonymi przepisami, z których jest dumny i którymi chce zarazić innych.
Jak to zrobić? Przygotuj swoje pyszne danie, przynieś je w dniu imprezy do Klubu i weź udział w Festiwalu! Ale wcześniej (do 18 października) zgłoś w Klubie swój udział poprzez złożenia Karty uczestnictwa.
Wydarzenie realizowane w ramach cyklu „Wiem, co jem”.
Masz pytania? – skontaktuj się z Klubem Mirage!