O srebrną patelnię: Zielony talerz - festiwal smaku
Moda na zdrowe odżywianie ciągle trwa, a świadomość odnośnie wpływu pokarmów na kondycję organizmu wciąż rośnie i mamy nadzieję, że tak już pozostanie! Wiosna to idealny czas na dostarczenie organizmowi cennych witamin, minerałów i błonnika ukrytego w warzywach i owocach. Ich kolory cieszą oko, a smak - podniebienie! Sałata, szparagi, truskawki potrafią zawrócić w głowie.
Zapraszamy do udziału w festiwalu smaku w kolorze zielonym. Potrawy, przystawki, przekąski, w których dominuje zieleń będą rządzić na naszym festiwalowym stole. Warto podzielić się doświadczeniem i sprawdzonymi przepisami zwłaszcza, że dla każdego uczestnika przewidziano okolicznościowe upominki. Przez wiele lat klub organizował konkurs kulinarny „O Srebrną Patelnię” - teraz przyszła pora, aby zmienić formułę i z konkursowej przejść na festiwalową! Teraz każdy (bez rywalizacji) może pochwalić się swoimi sprawdzonymi przepisami, z których jest dumny i którymi chce podzielić się z innymi.
Jak to działa? Przygotuj swoją zieloną, pyszną i świeżutką potrawę, przynieś ją w dniu imprezy do Klubu i weź udział w festiwalu! Na Wasze zgłoszenia czekamy do 6 maja!
Wstęp wolny.