Festiwal Smaku „O Srebrną Patelnię – smakołyki ze słoika”
Jesień kojarzy nam się z kolorowymi liśćmi, swetrami, ciepła herbatą, do której można dolać malinowego soku... a właśnie. Robicie sami soki lub przetwory? W polskich domach bardzo często goszczą na naszych stołach własnoręcznej roboty słoiczki z dżemami, marynowanymi grzybkami czy właśnie sokami, a prawie każda rodzina ma schowaną jakąś tajemną recepturę na wielopokoleniowy przysmak - może to być dżem z mirabelek, marynowana dynia, ogórki z chilli...
Chcemy poznać Wasze przepisy, schować do słoików trochę skarbów z sadu i ogrodu, dlatego zapraszamy do udziału w festiwalu smaku w kolorach jesieni! Wystarczy zgłosić swoje przepisy na zdrowe „słoiki” za pośrednictwem Karty uczestnictwa, a w dniu festiwalu zaprezentować je w pełnej okazałości. Ach co to będzie za degustacja!
Dla każdego uczestnika przewidziano okolicznościowe upominki! Jesień, szczególnie ta na talerzu, wcale nie musi być nudna i szara!
Czekamy na Wasze zgłoszenia do 4 października, a już 6 października o godzinie 16.00 każdy (bez rywalizacji) może pochwalić się swoimi sprawdzonymi przepisami. Wystarczy przygotować swoją pyszną i świeżutką potrawę, przynieś ją w dniu imprezy do Klubu i wziąć udział w Festiwalu!